Zonnecentrale Gemeentewerf gaat door! We zijn dan ook verheugd je mede te kunnen delen dat we formeel opdracht hebben gegeven tot het plaatsen van de eerste 500 zonnepanelen!

In 2018 zijn we voortvarend gestart met de voorbereiding op de energietransitie. Zo werden Stichting Energietransitie Bergen op Zoom en Energie Coöperatie Bergen op Zon opgericht. Met de gemeente Bergen op Zoom werd een huurovereenkomst gesloten voor het dak van de loods van de Gemeentewerf. Om de haalbaarheid te toetsen werd het businessplan voor Zonnecentrale Gemeentewerf ontwikkeld. Op 11 september vond een drukbezochte informatiebijeenkomst over Zonnecentrale Gemeentewerf plaats. Dit was de start van de ledenwerfactie die onder andere via social media, e-mailmarketing, flyers en de lokale media werd uitgerold. 

En met succes! Dit jaar wordt het jaar van de realisatie van ons eerste, en zo mogelijk ook tweede, zonproject. Voor Zonnecentrale Gemeentewerf zijn er voldoende aanmeldingen. We zijn dan ook verheugd je mede te delen dat we formeel opdracht hebben gegeven tot het plaatsen van de eerste 500 zonnepanelen! P. Jansen Installatietechniek BV zal de uitvoering op zich nemen. De aansluiting door nutsbedrijf Enexis vergt een lange voorbereidings- en uitvoeringstijd. De oplevering vindt daardoor op zijn vroegst in juni 2019 plaats.

Participaties beschikbaar

Er zijn nog enkele participaties voor dit project beschikbaar. Zodra Zonnecentrale Gemeentewerf in gebruik wordt genomen, organiseren we een informatiebijeenkomst voor de leden die participaties hebben afgenomen en betaald. Dit zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

Ga voor aanmelden en meer info naar https://www.ec-boz.nl/project/zonnecentrale-gemeentewerf.

In de media:
Artikel De Bode: Gemeentewerf krijgt definitief 500 zonnepanelen;
Artikel BNDeStem: Zonnepark op de gemeentewerf is slechts een opwarmertje.

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Via de nieuwsbrief houdt de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, energieprojecten én ontvangt u tips voor energiebesparing.