Vrijdag 25 juni jl. opende onze voorzitter, Wim van den Bergh, samen met wethouders Petra Koenders en Barry Jacobs van de gemeente Bergen op Zoom, Piet Hagenaars (Installatiebedrijf Piet Jansen), Peter van den Eijnden (voorzitter De Groene Pluim) en andere belanghebbenden Zonnecentrale Eventum. Dit is het tweede collectieve zonproject van ECB. ECB lanceerde al eerder Zonnecentrale Gemeentewerf.

De gemeente Bergen op Zoom stelde het dak van Eventum beschikbaar voor de realisatie van de zonnecentrale. Sinds april is deze operationeel en vrijdag 25 juni was de officiële ingebruikname. Inwoners uit de postcodes 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664 die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen, konden zich aanmelden. Wethouder Petra Koenders: ‘We willen graag in de toekomst het dak nog verder uitbreiden. Daarom vraag ik alle belangstellenden om je alvast te laten informeren bij Energie Coöperatie Bergen op Zon.’

Uitbreidingsmogelijkheden Eventum
De leden van Zonnecentrale Eventum krijgen binnenkort een app waarop ze realtime kunnen zien wat hun participaties opbrengen. De zonnecentrale bestaat uit 284 panelen van 380 Wp. De verwachte jaaropbrengst is 96000 kWh kilowattuur (kWh) elektriciteit. De 196 participaties van elk 500 kWh/jr zijn aangeschaft door 22 verschillende leden. De huurovereenkomst met de gemeente biedt de mogelijkheid voor een uitbreiding van het aantal panelen met 150 stuks. Dit komt overeen met nog eens 104 participaties van 500 kWh/jr.

Eventum in ZuidWest Update
In de uitzending van ZuidWest Update op 25 juni kwam de officiële ingebruikname uitgebreid aan bod. Met onder andere wethouder Jacobs en onze voorzitter, Wim van den Bergh, aan het woord. Kijk vanaf 04:02: https://www.zuidwestupdate.nl/tv/zuidwest-update/?v=567523871.

Zon op Bedrijfsdaken
Naast de opening, was dit ook het moment dat het stokje werd overgedragen aan de bedrijven van de Groene Pluim. Zij gaan verder met het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Wethouder Koenders roept alle bedrijven op om ook te kijken naar dit project. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ kan met grote oppervlaktes veel groene stroom worden opgewekt voor Bergen op Zoom. Neem voor meer informatie contact op via www.degroenepluim.nl.

Meer weten over Zonnecentrale Eventum? Neem dan contact met ons op. https://www.ec-boz.nl/contact/

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Via de nieuwsbrief houdt de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, energieprojecten én ontvangt u tips voor energiebesparing.