Bestuur Energie Cooperatie Bergen op Zon

Het bestuur van Energie Coöperatie Bergen op Zon bestaat uit Karel van Dorp, Jaap van der Wal, Cees Vijverberg, Bas de Winter en Bernard Klazema.

Karel van Dorp, voorzitter:
‘In 2019 ben ik geïnteresseerd geraakt in het concept van de postcoderoos. De noodzaak om meer gebruik te maken van natuurlijke bronnen om energie op te wekken was voor mij ‘zonneklaar ‘. Voor bewoners van huizen zonder goede ligging is dit een uitstekend alternatief. In mijn werkzame leven heb ik gewerkt in de autobranche en in de automatisering. Door toe te treden in het bestuur van Energie Coöperatie Bergen op Zon wil ik meewerken aan een succesvolle transitie van de huidige fossiele bronnen naar het gebruik van deze natuurlijke bronnen.’

Cees Vijverberg, secretaris:
‘Sinds 2021 ben ik deelnemer aan Zonnecentrale Eventum I en daardoor ben ik in aanraking gekomen met het besturen van de energiecoöperatie. Ik heb gedurende mijn actieve loopbaan altijd in een innovatieve omgeving gewerkt bij Akzo Nobel Resins/Allnex. Daarom spreekt mij de energietransitie erg aan en hoop ik door mijn deelname aan de coöperatie een bijdrage te leveren aan het in goede banen leiden van de Energie Coöperatie Bergen op Zon en de energietransitie in het algemeen.’

Jaap van der Wal, penningmeester:
‘Ik ben een gedreven duurzame businessmanager, zelfstandig ondernemer en in het dagelijkse leven werkzaam voor INNAX, Platform 31 en een groot schoolbestuur. Dagelijks ben ik bezig met de energietransitie en de mogelijkheden die dit ons biedt. Ik houd van disruptieve trajecten en krijg andere antwoorden door het stellen van andere vragen. Ik ben betrokken bij de energietransitie Bergen op Zoom vanwege het belang voor onze gemeente, onze inwoners, onze kinderen. Ik ben erg blij dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren.’

Bernard Klazema, bestuurslid
‘Net zoals Cees Vijverberg ben ik deelnemer aan Zonnecentrale Eventum I en via Wis van Meurs heb ik mij opgegeven als bestuurder van de energiecoöperatie. Tijdens mijn werkzaam leven als Manager Analytisch bij GE heb ik mij altijd geïnteresseerd voor nieuwe applicaties. Ook de mogelijkheden om met deze ‘nieuwe’ energietransitie een goed rendement te behalen spreekt mij bijzonder aan. En ik hoop dan ook een goede bijdrage te leveren.’

Bas de Winter, bestuurslid
‘Een zeer groot aantal jaren heb ik gewoond met mijn ouders en daarna met mijn vrouw in een groot Rijksmonument in het centrum van Bergen Zoom. In de loop van de jaren was het monument reeds goed geïsoleerd (o.a. nieuwe daken, dubbel glas en rolluiken). Ondanks de isolatie ging mijn belangstelling toch steeds meer uit naar de energietransitie. De eerste stap hierbij is geweest de aanschaf van een warmtepomp in het vierde kwartaal van 2018. Echter, daardoor gaat het gasverbruik fors omlaag (50 tot 60%), maar het stroomverbruik gaat behoorlijk omhoog. Zonnepanelen op het dak was niet mogelijk, dat wil zeggen maar enkele en dat was te weinig. Op dat moment, ook in het vierde kwartaal 2018, kwam Bergen op Zon met het project de Gemeentewerf. Daar heb ik toen direct aan deelgenomen en met grote tevredenheid. In het jaar 2021 kwam de mogelijkheid om toe te treden tot het bestuur en heb ik me kandidaat gesteld. Met toestemming van de leden mag ik nu een bijdrage leveren aan het wel en wee van Bergen op Zon en een bijdrage leveren aan het algemene belang van de noodzakelijke energietransitie. Ondertussen verhuisd in het centrum van Bergen op Zoom naar een volledig gasvrij appartement dat gevoed wordt door groene stroom.’

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Via de nieuwsbrief houdt de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, energieprojecten én ontvangt u tips voor energiebesparing.