HOE WERKT HET?

Heb je geen eigen of geschikt dak om zonnepanelen op te plaatsen? Dan is deelname aan een zonnedak wellicht iets voor jou! Hieronder leggen we uit hoe deelname aan onze projecten werkt.

Groene stroom voor en door iedereen

Kunnen er geen zonnepanelen op je dak? Woon je in een flat? Of mogen er geen zonnepanelen op je dak, omdat je in een beschermd stadsgezicht of een monument woont? Maar wil je toch duurzaam energie opwekken en een flinke besparing op je energierekening? Dan is dit je kans. Doe mee in Energie Coöperatie Bergen op Zon en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel. En dat 15 jaar lang!

Hoe werkt het?

Je wordt lid van de energiecoöperatie. In een coöperatie hebben de leden het voor het zeggen, dus samen met de andere leden bepaal je het beleid van de coöperatie en breng je het kapitaal in. Dat kapitaal gebruikt de coöperatie om grootschalige gezamenlijke zonprojecten te starten. De leden krijgen minimaal 15 jaar lang de energiebelasting over de opgewekte energie terug (de zogenaamde postcoderoosregeling). En dat levert je jaarlijks honderden euro’s op. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Dat is vele malen hoger dan de rente die je krijgt op een spaarrekening. Daar komt dan nog de ‘verkoop’ van de opgewekte stroom bij.

Wat is een postcoderoos?

Een postcoderoos is een afgebakend gebied waarbinnen een lokale energiecoöperatie haar leden kan werven, omdat zij bij deelname recht hebben op teruggave van de energiebelasting. Dit gebied wordt bepaald door de postcodes van de locatie van de zoninstallatie. Dit 4-cijferige gebied vormt het hart van de roos. Het postcoderoosgebied wordt gevormd door dit hart samen met alle aan dit hart aangrenzende 4-cijferige postcodegebieden (die de blaadjes van de roos vormen) te verbinden.

Postcoderoosregeling voor huurders

Inwoners die een pand huren komen ook in aanmerking, mits de huurder exclusief energiekosten huurt. De huurder moet dus een zelfstandig afnemer zijn van elektriciteit.

Kijk hier voor meer informatie over de postcoderoosregeling en check altijd of jouw energieleverancier meedoet aan de postcoderoosregeling! 

Wat zijn de voorwaarden?
  • Deelnemers worden lid van ECB;
  • Particulieren en organisaties moeten gevestigd zijn in het postcoderoosgebied. Na vaststelling kan het gebied niet worden uitgebreid met nieuwe postcodes;
  • Het participatie-aandeel in het project mag niet groter zijn dan het eigen verbruik;
  • Particulieren en organisaties moeten een kleinverbuikersaansluiting hebben (max. 3 x 80 Ampère).
  • Organisaties mogen voor maximaal 20% een aandeel nemen.
  • De korting op de energiebelasting is gemaximaliseerd op het jaarlijkse verbruik tot een maximum van 10.000 kWh.

Energie Coöperatie Bergen op Zon draagt zorg voor de realisatie en exploitatie van de zoninstallatie, als ook de advisering, administratie en communicatie. Energie Coöperatie Bergen op Zon is een initiatief van Stichting Energietransitie Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom.

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Contact:

 

Energie Coöperatie Bergen op Zon
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ec-boz.nl

KVK 71761047
IBAN: NL71 TRIO 0379 3221 10

 

     

 

 

 

Via de nieuwsbrief houdt de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, energieprojecten én ontvang je tips voor energiebesparing.